Stephanotis - Iasomie de Madagascar

Stephanotis - Iasomie de Madagascar

Salut! Astăzi vom vorbi despre una dintre cele mai frumoase și parfumate plante cataratoare- Stephanotis floribunda, cunoscută și sub numele de "fluturele de noapte". Această minunată plantă este originară din Madagascar și are flori albe, trompete, care emit un parfum dulce și vibrant.

Stephanotisul este o alegere minunată pentru cei care doresc să adauge o notă rafinată și parfumată în grădinile lor sau în interiorul caselor. Această plantă poate crește până la 6 metri în înălțime și are frunze verzi, lucioase și pline de viață, care adaugă un aspect strălucitor oricărui decor.

Florile stephanotisului sunt deosebit de frumoase și captivante. Ele sunt formate din cinci petale, care se deschid pentru a forma o formă de trompetă, și pot fi albe, roz sau crem. Dar ceea ce face cu adevărat special stephanotisul este mirosul său dulce și intens, care poate umple orice cameră cu un parfum minunat și vibrant.

Îngrijirea stephanotisului este relativ ușoară și se poate face cu succes atât în exterior, cât și în interior. Această plantă preferă solul umed, bine drenat și o locație cu lumină indirectă. În timpul sezonului de creștere activă, trebuie să o udați regulat și să o hrăniți cu îngrășăminte pentru plante cu flori, astfel încât să se poată bucura de o creștere sănătoasă și de flori bogate și vibrante.

Dacă doriți să vă bucurați de frumusețea și parfumul stephanotisului în propriul grădină sau în interiorul casei, puteți să îl creșteți cu ușurință din butași sau din semințe. Butașii pot fi tăiați din vârfurile plantelor mature în primăvară sau vară și plantați într-un mediu umed, iar semințele pot fi plantate într-un sol fertil și umed.

În concluzie, stephanotisul este o plantă magnifică, care poate adăuga o notă rafinată și parfumată oricărui decor. Cu flori frumoase, vibrant colorate și cu un miros dulce și intens, această plantă de cățărare este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă mai multă frumusețe și viață în spațiul lor de locuit.

Stephanotis - Iasomie de Madagascar

Andreea

de mar 30, 2023

Discuta

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: