Lumanari de nunta - tendintele anului 2021

Lumanari de nunta - tendintele anului 2021

Lumanarile de nunta.


 Inceputurile lumanarilor de nunta si traditiile legate de acestea.Elegante si nelipsite in ziua nuntii, lumanarile de nunta sunt parte a traditiei crestine inca de la inceputuri. Lumina acestora ne descopera discret lumea inconjuratoare si ne ghideaza in intuneric, pe cand ceara simbolizeaza puritatea.

De aceea, lumanarile de nunta sunt cunoscute si sub denumirea de faclii, simbolizand lumina credintei care ii va insoti in viata pe miri.

In mod traditional lumânările de cununie sunt aduse în biserică de către cavalerul si domnisoara de onoare, apoi date naşilor, care le ţin aprinse pe parcursul ceremoniei.

Lumanarile de nunta mai simbolizează şi modelul luminos al naşilor, care-i vor călăuzi pe miri in drumul vieţii, iar una dintre cuvantarile din slujba precizează că mirii trebuie să „strălucească precum luminătorii pe cer”, adică să devină model de familie pentru alţii

De aceea, la finalul slujbei, mirii ies din biserică purtând lumanarile ei înşişi, pentru că devin o familie.


Cum alegem lumanarile de nunta?Nu exista din fericire o clasificare a elementelor obligatorii pentru a avea cele mai frumoase lumanari de nunta, mai ales daca tinem cont de faptul ca suntem oameni diferiti, cu nevoi si dorinte distincte. (precizez totusi ca excludem din start "lumanarile" cu flori din plastic!!)

Avand in vedere diversitatea de culori, forme si texturi, variatiile sunt infinite si tin aproape exclusiv de preferintele viitorilor miri si de tematica petrecerii.

Elementele esentiale are acestor compozitii raman insa in continuare Prospetimea si priceperea floristului. Variatiile de forme, culori si texturi raman detalii secundare cu care fiecare se poate juca dupa bunul plac.

Pentru a veni in ajutorul viitorilor miri, am incercat totusi sa prezentam pe scurt variantele constructive ale acestor compozitii florale.


Clasificarea lumanarilor de nunta functie de forma

Lumanari de nunta glob.Aceste lumanari de nunta sunt lucrate pe un suport umed de burete ce permite hidratarea florilor timp indelungat. Florile sunt asezate sub forma unei sfere, de jur imprejurul lumanarii.


Lumanari de nunta pe rotund


Acestea beneficiaza de asemenea de un suport umed insa nu atat de amplu precum cele glob. Acestea nu formeaza o sfera completa de flori ci se termina de obicei cu o parte verde la baza (frunze de Aspidistra/Ruscus/Eucalipt/etc)


Lumanari de nunta curgatoare- sau "pe o parte"


Lucrate de regula intr-un suport umed, aceste modele nu acopera lumanarea pe toate partile.

Asezarea florilor este una foarte eleganta si permite o multitudine de variatii ale formei si texturii.
Lumanari de nunta model spirala sau ghirlanda.

Pentru aceste lumanari nu se folosesc de regula suporturi umede insa exista si exceptii. Aceste modele au practic o ghirlanda formata din flori si frunze aplicata pe intreaga lungime a lumanarii. Aceste lumanari de nunta e remarca prin aspectul elegant si lejer. Sunt de regula lumanari usoare si extrem de atractive vizual, preferate de miresele nonconformiste.
Clasificare in functie de tipul de lumanari folosite.


Lumanari de cununie standard.

Aceste lumanari au dimensiunea de 120 cm si sunt in acest moment cele mai des intalnite. Floristii nostrii folosesc aceste lumanari pentru toate modelele prezentate pe site. Pentru siguranta sporita folosim lumanari de 120 cm cu diametrul mai mare (3.5cm) si cu tija interioara de protectie.

Lumanari de cununie cilindrice.

Din ce in ce mai utilizate in ultimii ani, aceste lumanari au o pondere din ce in ce mai importanta in creatiile floristilor nostrii. Aceste lumanari au o lungime de 40 cm.

Aceste lumanari sunt foarte apreciate datorita dimensiunilor mici care ofera o mobilitate mai buna.
Lumanari de nunta scurte.

Pentru aceste lumanari se folosesc de fapt lumanarile de botez de 70 cm. Aceste lumanari se folosesc de obicei (dar nu exclusiv) pentru cununiile de argint si implica costuri mai reduse decat cele standard.
Tendintele anului 2021In anul 2019 se tine cont din ce in ce mai mult de texturi. De accea se recomanda formarea compozitiei florale tinand cont de vestimentatia mirilor, dar si de materialele folosite. Floristii nostrii recomanda folosirea a maxim 5 tipuri de flori din care 3 principale si restul flori de textura si detaliu. Se stie foarte bine ca detaliile sunt cele care fac diferenta!

Culorile pale si pastelate dar si tonurile calde de culoare sunt in continuare extrem de solicitate. Discretia si eleganta sunt astazi elemente definitorii pentru un astef de eveniment ;-)

Recomandam cu caldura o oarecare limitare la un numar maxim de 3 culori complementare, iar rezultatele vor fi in totdeauna peste asteptari.
Remarcam cu o deosebita incantarea orientare sporita spre compozitii exotice si surprinzatoare, aerisite si asimetrice. In fond cine nu si-ar dori macar o particica dintr-un tinut tropical la propria nunta?

Postari Similare

1Comentarii

  • Avatar
   mrseo
   Dec 24, 2020

   many thnaks

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code