Sfaturi practice pentru pastrarea florilor la fir.

 

   De ce nu tin florile taiate?

   Este o intrebare care ii framanta pe aprope toti clientii florariilor...Multa lume crede ca florariile au un secret bine pastrat. Acest lucru nu este adevarat. Este nevoie doar de apa si vaze curate pentru a mentine florile proaspete.

   In plus, se pot folosi diferiti conservanti pentru flori taiate disponibili in magazinele de specialitate, insa aceste substante NU SUNT STRICT NECESARE.

 

   De ce florile cumparate nu rezista?


     Pentru ca de multe ori nu sunt ingrijite corespunzator!
     Vazele ar trebui dezinfectate de cel putin 2 ori pe saptamana, evitand astfel formarea de bacterii daunatoare care ataca tulpina florilor, stopand astfel absorbtia apei si a elementelor nutritive.Rezultatul obtinut sunt florile ofilite inainte de timp, cu petale si tulpini moi.
     Dezinfectarea si curatarea vazelor este aproape imposibila insa in cazul florariilor noastre ''de strada''.Motivul este simplu- lipsa apei curente. Astfel, apa atat de necesara florilor este o resursa care se obtine cu greu, de multe ori din fantanile din zona sau alte surse neconventionale.

 

   Trandafirii nu tin..

 

   Acesta este un mit.  Trandafirii tin in vaza pana la 2 saptamani insa doar daca sunt proaspeti si ingrijiti corespunzator! 

 

   Cum recunoastem trandafirii proaspeti?

 

   Un trandafir proaspat trebuie sa fie in primul rand tare la atingere si bine hidratat. Starea de boboc poate fi adesea inselatoare in special la trandafirii albi. In cazul in care varful florii este unul exagerat de ascutit-conic este posibil ca bobocul sa fie de fapt un trandafir vechi cu petale inlaturate.

     Nu va feriti de trandafirii care au anumite nervuri pe ultimul rand de petale exterioare.

     Acestea sunt de cele mai multe ori petale de sustinere, de obicei mai groase, ce protejeaza floarea in momentul formarii fiind expuse astfel factorilor externi. Aceasta expunere cauzeaza aparitia diverselor nervuri ce pot avea diferite culori.

 

    Atentie! Trandafirii albi sunt foarte sensibili la atingere! Albul este o culoare ce tradeaza orice atingere, de aceea este recomandata o grija sporita in manevrarea si transportul buchetelor de mireasa. In cazul in care acestia intra in contact cu obiecte dure, in scurt timp vor aparea mici pete in locurile atinse. Acelasi lucru este valabil in cazul tuturor trandafirilor, doar ca nu toate culorile tradeaza acest lucru.

 

    Cum mentinem florile proaspete?
   

     Cel mai important este sa cumparati flori proaspete, de preferat de import (deoarece acestea sunt special create pentru a rezista in vaze). Acestea trebuie sa aiba un aspect sanatos si sa fie bine hidratate.

    Odata ajunsi cu florile acasa, pregatiti o vaza curata cu apa proaspata in care sa puneti florile. Urmatorul pas este sa taiati 2-4 cm oblic din tulpina florilor chiar inainte de a le pune in vaza. Acesta este poate cel mai important pas in pregatirea florilor. Acest lucru se face pentru a elimina aerul absorbit de tulpina pe durata transportului.

    Daca nu este eliminat, acest aer blocheaza tulpina, impiedicand apa sa ajunga la floare, ducand astfel la o ofilire prematura a florilor, chiar daca sunt proaspete.

     Evitati retele de conservanti facute in casa. de cele mai multe ori, ele contin zahar, care favorizeaza aparitia bacteriilor in apa florilor.

 

Cum transportam lumanarile de nunta si de botez?

 

    O regula fosrte importanta atunci cand transportam lumanarile de nunta si de botez, este sa le transportam in masina, nu afara pe geam! Chiar si la viteza mica acestea se pot deteriora datorita caldurii si a curentului de aer. 

    Lumanarile de nunta si de botez lucrate pe o singura parte sunt de obicei mai usor de transportat, deoarece pot fi fi asezate culcat, pe partea fara flori. 

In cazul lumanarilor sferice sau formate pe rotund, este indicat fie sa fie tinute de care un pasager al masinii, fie sa fie legate de manerele de sustinere pe care masinile le au pe plafon. Pentru a evita deformarea aranjamentului sau stricarea florilor, nu asezati niciodata lumanarile pe rotund sau sferice culcate pe orizontala sau sprijinite de pereti!

     

   Cum mentinem prospetimea lumanarilor de nunta si de botez?

 

    Pentru a va garanta prospetimea aranjamentelor florale timp indelungat, lucram majoritatea lumanarilor pe suport de burete floral de cea mai buna calitate, folosind conservanti speciali pentru flori. Astfel, va puteti bucura de aranjamentele comandate chiar si la o saptamana dupa fericitul eveniment .

    Se recomanda pastrarea lumanarilor intr-un spatiu racoros, ferit de razele soarelui. Pentru a spori rezistenta florilor, acestea pot fi pulverizate cu apa curata.

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: